Ειδικές Εκδηλώσεις

 

Ο Λύραυλος αποτελεί ένα μουσικό σχήμα που με βασικό άξονα την Αρχαία Ελληνική Μουσική και τα αρχαία όργανα, μπορεί με μεγάλη ευελιξία και δημιουργικό τρόπο να δημιουργήσει ηχητικά περιβάλλοντα και προτάσεις για πιο ειδικές και εναλλακτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.

Ο πρωτότυπος ήχος των αυθεντικών ανακατασκευασμένων οργάνων χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί ατμοσφαιρικό και υποβλητικό – ανάλογα με την περίσταση – ηχητικό περιβάλλον.

Mουσική επένδυση τελετών, απονομών κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηχητικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Παναγιώτης Στέφος στο πλαίσιο της μουσικής για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (Ολυμπιακοί Αθήνας 2004).

Σαντορίνη – συναυλία εν πλω με την CELESTYAL CRUISES

 Ο Λύραυλος έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην άρτια ανακατασκευή των αρχαίων οργάνων και προωθεί την προβολή της Αρχαίας Μουσικής μας κληρονομιάς με αίσθημα ευθύνης, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στην “ακρίβεια” και την υψηλή αισθητική.

Στις εμφανίσεις του ὁ Λύραυλος δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα αρχαία μουσικά όργανα, η “εικόνα” των οποίων χαρακτηρίζεται από δύναμη και θεατρικότητα,  αποφεύγοντας μια επιπόλαιη και τυποποιημένη εμφάνιση (σκηνογραφική και ενδυματολογική) η οποία θα παρέπεμπε ‘φολκλορικά’ στην Αρχαία Ελλάδα.

Υπάρχουν ωστόσο διοργανώσεις και εκδηλώσεις όπου μια “ολοκληρωμένη αρχαιοελληνική εμπειρία” είναι ζητούμενο. Το μουσικό σύνολο γι’αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιεί ειδικούς συνεργάτες (ενδυματολόγο / σκηνογράφο / χορογράφο) έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να στέκεται στο ύψος της μουσικής.

 

 

 

 

 

Προτάσεις για ειδικές εκδηλώσεις

 

Σάμος,  Ηραία – Πυθαγόρεια

 

 

Υποδοχή με κοχύλια -ΖΑΠΠΕΙΟ

 

Πρόκειται για μουσική πρόταση που μπορεί να αποτελέσει πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση σε διοργανώσεις όπως συνέδρια, βραδιές αρχαίας και σύγχρονης ποίησης – και όχι μόνον.

Εκεί που παντρεύεται δημιουργικά ο Λόγος και η Μουσική, με αποτέλεσμα δραματικό ήθος και υψηλή αισθητική.

Σύμπραξη στο πλαίσιο παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και ανάλογων θεατρικών και άλλων δρωμένων (αναπαραστάσεων, αναβιώσεων κλπ.)