Τα σχόλια των ακροατών-θεατών είναι από μόνα τους ιδιαίτερα εύγλωττα. Για το Λύραυλο όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα παραπάνω από ένα αίσθημα βαθιάς ευθύνης που μας επιβάλλει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα πιο δημιουργικά.

Είναι η δεύτερη φορά που έχω ακούσει και δει τον ΛύρΑυλο.

Την πρώτη φορά συγκινήθηκα τη δεύτερη συγκλονίστηκα.

Ο μέγας Παν δεν απέθανε.
 Ούκ απέσβετο το λάλον ύδωρ…..
 Ολοψύχως αιέν αριστεύειν”

Σαράντος Ι. Καργάκος
Ιστορικός – Συγγραφέας

Είναι μοναδική κληρονομιά, προίκα του μυαλού και της ψυχής η μουσική.

Οι άνθρωποι που δημιουργούν μέσα από την μουσική δώρο Θεου…

Σας ευχαριστούμε για αυτή την μοναδική εμπειρίας και απόλαυση μαζί.

Μαρία Λ.

«Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια παρουσίασης της αρχαιοελληνικής και της παραδοσιακής μας Μουσικής. Χιούμορ, ταλέντο, μόχθος, προσφορά ίσον «Λύραυλος».

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει γνωστό το έργο σας».

ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΛΙΟΥ

Από καρδιάς ευχαριστώ για το μαγικό ταξίδι !

Τόσο ταλέντο, τόση γνώση, τόση αγάπη, τόσο μεράκι, στιγμές-στιγμές νιώθεις η καρδιά να πλαντάζει από την τόση ομορφιά κι έρχεται το χιούμορ να την ξαλαφρώσει ! Χίλια μπράβο, νιώθω τυχερή που σας γνώρισα !

Ελένη Π.

Ήχοι και εικόνες μια άλλης εποχής, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην αγορά της αρχαίας Λατούς, λες και ξάφνου ο χρόνος πήγε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω και η πόλη ξαναζωντάνεψε, εορτάζοντας.

Οι πάνω από 400 ακροατές που ανέβηκαν στην αρχαία Λατώ, δείχνουν ότι η κληρονομιά μας, βρίσκεται εντός μας και είναι αποδεκτή.

Πανσέληνος 2008 Αρχαία Λατώ

«Μοναδική, ανεπανάληπτη και με έντονο διδακτικό χαρακτήρα» χαρακτήρισαν τη συναυλία του μουσικού συνόλου «ΛύρΑυλος» τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι ομογενείς οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην

Αστόρια. Νέα Υόρκη.  Εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ

“Εκείνο που θαυμάζει κάποιος στον Παναγιώτη Στέφο και τον ΛύρΑυλο δεν είναι μόνο το αξιοθαύμαστο μουσικό ταλέντο και η ατίμητη εθνική προσφορά, είναι κυρίως εκείνο που διαπότισε τους αυθεντικούς μουσικούς της φυλής μας απ’ τον Ορφέα ως τις μέρες μας: το μεράκι!”

Τάκης Καλογερόπουλος

Συνθέτης, μουσικολόγος και συγγραφέας του 7τομου  “Λεξικού της Ελληνικής μουσικής”. 

Το υποβλητικό περιβάλλον, η εξαιρετική εναρκτήρια ομιλία του διεθνούς κύρους καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιου, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Συμποσίου μαζί με τον μουσικό επίλογο της τελετής έναρξης από το σύνολο ΛΥΡΑΥΛΟΣ -, ενθουσίασαν συνέδρους και προσκεκλημένους προσδίδοντας στην τελετή έναρξης μοναδικό χαρακτήρα.

Διεθνές συμπόσιο «Επιστήμη και Τεχνολογία στα Ομηρικά Έπη»

Μουσείο Αρχ. Ολυμπίας  (αίθουσα αετωμάτων)

Ο μουσικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας της συναυλίας ενθουσίασε το κοινό, Δανούς και Έλληνες, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Κοπεγχάγη Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί κάτι τέτοιες στιγμές χαίρεσαι να κλαίς.

Ευχαριστούμε για τα συναισθήματα και το απλό μάθημα Ελληνικού Πολιτισμού που μας προσφέρατε.     

Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων

 Όταν κάτι τόσο ‘μακρινό’ πίσω στο χρόνο, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μου με τόση αγάπη και βαθιά ουσία, το αποτέλεσμα είναι ένας πολύτιμος θησαυρός γνώσεων !

Σας ευχαριστούμε !!! Βασίλειος  Γ.

Μια αξέχαστη ολοζώντανη δεξιοτεχνική, μουσικο – θεατρική παράσταση με θέμα «Ακούσματα από μουσικά όργανα της αρχαιότητας».

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε γι’ αυτήν, είναι ότι ήταν εξαιρετική.

Ένωση Ελλήνων Φυσικών – τριήμερο εκδηλώσεων «Επιστήμη και Τέχνη».