«Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» 5ος χρόνος

Σεπτέμβριος 6, 2017


323

Πώς να κατασκευάζουμε και να παίζουμε 30 μουσικά όργανα
από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης.

Ο σκοπός του προγράμματος εστιάζει κυρίως στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των παιδιών μέσω της μουσικής δημιουργίας.
Είναι μία σύνθετη καλλιτεχνική εμπειρία από τους « ειδικούς » του είδους, μαγευτική για τους μικρούς μαθητές αλλά και πολύτιμη για τους εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων.

Μουσική – Ανακύκλωση – Δημιουργία.

 

Αλήθεια, μπορούμε να παίξουμε δεκάδες μουσικά κομμάτια με μία τρόμπα ποδηλάτου; Και βέβαια! Πρώτα θα κάνουμε μία τρύπα στη τρόμπα……..

30 αντικείμενα καθημερινής χρήσης μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα μπροστά στα έκθαμβα μάτια των μαθητών.
Απλές ευφυέστατες κατασκευές, που δεν βγάζουν απλά ήχο αλλά παίζουν εξαίσια μουσική.
Μία σπάνια εκπαιδευτική εμπειρία,  που βοηθά διαδραστικά τους μαθητές να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση μέσω της μουσικής δημιουργίας, αλλά και να ανακαλύψουν την εφευρετικότητα και τη μουσικότητα που έτσι κι’ αλλιώς έχουν μέσα τους.

Screenshot_23

Εάν το παιδί συμμετέχει στη διαδικασία κατασκευής ενός παιχνιδιού η ενός μουσικού οργάνου μαθαίνει να εκτιμά καλύτερα το κάθε υλικό που υπάρχει γύρω του, να εκτιμά τα διάφορα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, την εργασία και το μόχθο διαφόρων επαγγελμάτων και φυσικά τη χαρά που μας προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα

001 -
Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το «αγοράζω παιχνίδι – πετάω παιχνίδι» που αδειάζει της τσέπες μας και γεμίζει τον κάδο σκουπιδιών.

Ο Ήχος της Ανακύκλωσης

as
Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ηχητική των υλικών ( ξύλο, δέρμα, μέταλλο, γυαλί, καλάμι, κόκαλο, πλαστικό, χαρτί κλπ. ) θα έχουμε μουσικά όργανα που θα βοηθήσουν το παιδί να αγαπήσει τη μουσική, την τεχνολογία, την παρατηρητικότητα και την εφευρετικότητα.

dv w


Share on Top Social Networks, by eMail, Google Plus, and more!