Συναυλία με ελληνική μουσική απ’ την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, με την Νένα Βενετσάνου στη βίλα “KÉRYLOS”. Η βίλα αποτελεί αντίγραφο Αθηναϊκής βίλας των κλασικών χρόνων και βρίσκεται στην κωμόπολη Beaulieu-sur-Mer, στην Κυανή Ακτή μεταξύ της Νίκαιας και του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Ιούνιος 28, 2018

Αρχαία ελληνική κιθάρα (κίθαρις). Έτος κατασκευής 1999.
Μυσταγωγική ήταν συναυλία με ελληνική μουσική απ’ την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, με την Νένα Βενετσάνου την περασμένη Τετάρτη στη βίλα “KÉRYLOS”. Η βίλα αποτελεί αντίγραφο Αθηναϊκής βίλας των κλασικών χρόνων και βρίσκεται στην κωμόπολη Beaulieu-sur-Mer, στην Κυανή Ακτή μεταξύ της Νίκαιας και του Πριγκιπάτου του Μονακό.
Χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Emmanouelle Pontremoli μεταξύ του 1902-1908. Η ιδέα κατασκευής ανήκει στον ιδιοκτήτη της βίλας Τheodore Reinach (1860 –1928), αρχαιολόγο, μαθηματικό, δικηγόρο, παπυρολόγο, μουσικολόγο, πολιτικό και έναν από τους κορυφαίους ελληνιστές του 20ού αιώνα. Σήμερα έχει περιέλθει στο Γαλλικό δημόσιο και λειτουργεί ως μουσείο. Πέραν της μουσειακής διάστασης, χρησιμεύει και ως χώρος επιστημονικών εκδηλώσεων με επίκεντρο, πάντοτε, την αρχαία Ελλάδα.

 

Share on Top Social Networks, by eMail, Google Plus, and more!