Νέα

«Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα» – 15ος χρόνος

 

 

 

LyrAvlos
222 SAMSUNG DIGIMAX 360SAMSUNG DIGIMAX 360DSC04586 - (2)DSC05023DSC07968 (2)

Για 15η  χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «ΛύρΑυλου» έχουν σχεδιαστεί και έχουν επιτύχει να αποτελούν μια σύνθετη εμπειρία που  «ταξιδεύει» το κοινό (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς ) διαδραστικά και το «κατακτά» μέσα από τη δύναμη της μουσικής δημιουργίας και όχι μόνο της «πληροφορίας».

Με διθυραμβικές κριτικές από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έζησαν μαζί με τους μαθητές μία σπάνια καλλιτεχνική και παράλληλα εκπαιδευτική δράση,   το έργο του ΛύρΑυλου  έχει  σχεδιαστεί και έχει επιτύχει να προσφέρει :

Γνώση – δημιουργική εκμάθηση – αφύπνιση της μουσικότητας – ουσιαστική ψυχαγωγία – συγκίνηση – οικολογική συνείδηση ( τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν αρχαία αυτοσχέδια μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και από υλικά που βρίσκουμε στη φύση ) – άνοιγμα οριζόντων, μέσα από μια γνήσια εκπαιδευτική διαδικασία που κάνει τα παιδιά να πάλλονται.

 «Με όχημα τη Μουσική Ταξιδεύουμε στην Αρχαία και Νεότερη Ελλάδα»
15ος χρόνος

Είναι ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου, στα βάθη της ψυχής.
Η πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, οι εξαίσιες φωνές αλλά και ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης, ξυπνούν τα πιο πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Το χθες, το σήμερα και – κυρίως – το αύριο με αγάπη και γνώση βαθιά.

Η ανακατασκευή των αρχαίων οργάνων και η σύνδεση της αρχαίας Ελληνικής μουσικής με τη νεότερη παραδοσιακή, δεν είναι απλώς χρήσιμα για να συμπληρώσουμε ένα σημαντικό κενό της Ελληνικής κουλτούρας. Πέραν αυτού βοηθούν άμεσα και με ένα τρόπο δημιουργικό στην εμβάθυνση στον πολυεπίπεδο Ελληνικό Πολιτισμό και Τέχνη αλλά και στηn πιο ουσιαστική γνωριμία και κατανόηση του. Η μουσική άρρηκτα δεμένη με τη ζωή και τη τέχνη στους αρχαίους χρόνους, μας βοηθά να πλησιάσουμε όχι μόνο την αισθητική αλλά και την ουσία του τρόπου ζωής και σκέψης των Ελλήνων.

Παραστάσεις στο χώρο του σχολείου.
Προσαρμοσμένο για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Τηλ. 210.5022602 – 6976788841 – 6974127672 lyravlos@yahoo.gr, www.lyravlos.gr

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα