Νέα

Σεμινάρια για την Ανακύκλωση σε εκπαιδευτικούς του Ν. Λασιθίου. Ο Μιχάλης Στέφος και η Όλγα Στέφου από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «Λύρ-Αυλος» έστησαν και προσέφεραν δωρεάν «Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά».

IMG_1558 -

001 -

IMG_1714

IMG_1711 DSC_0523 - aaaaaa

DSC_0479 - rrrrr DSC_0536 Screenshot_18 DSCI1528 IMG_4830 - d vwev  Screenshot_23 asΑξιόλογες παρουσιάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 50 εκπαιδευτικοί από το Λασίθι στα πλαίσια του τοπικού θεματικoύ δικτύου «Ανακύκλωπες, Οι Φρουροί Της Φύσης», που συντονίζει το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης. Θέμα του σεμιναρίου ήταν ο «ήχος των ανακυκλώσιμων υλικών».

Την πρώτη ημέρα ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΚΠΕ Ευστράτιος Μυλωνάκης ενημέρωσε για το τοπικό θεματικό δίκτυο ανακύκλωσης, που συντονίζει το ΚΠΕ. Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη παρουσίασε το θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Ανακύκλωση» και εκπρόσωποι της «Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ» μίλησαν για την ανακύκλωση πολυαιθυλενίου από την εταιρία.

Μεταξύ των παρουσιάσεων ήταν και αυτή του αντιδημάρχου σε θέματα καθαριότητας κ. Αργύρη Πανταζή, που μίλησε για την ανακύκλωση στο Δήμο Ιεράπετρας.
Τη δεύτερη μέρα το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη».dfnr

Ο Μιχάλης Στέφος και η Όλγα Στέφου από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «Λύρ-Αυλος» έστησαν και προσέφεραν δωρεάν στους εκπαιδευτικούς  «Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά».

Την «Κομποστοποίηση, ένα βήμα πριν την ανακύκλωση» είχε αναλάβει η Γεωπόνος από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριστέα Πηγιάκη. «Καλές Πρακτικές σχολικών ομάδων στα πλαίσια του δικτύουανακύκλωσης» εισηγήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Λαμπράκη, 4ο Δ.Σ. Ιεράπετρας, Γεώργιος Μαυροειδής ΕΕΕΕΚ Αγ. Νικολάου, Μαρία Ζερβάκη, 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Ζωή Ντακούλα, 1ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό των δράσεων του δικτύου, συζήτηση και αξιολόγησή του με συντονιστή τον υπεύθυνο του ΚΠΕ κ. Παύλο Δασκαλάκη.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα